Kategorije

nedjelja, 6. srpnja 2014.

Čokoladni semifreddo s ušećerenim bademima





Još jedan način da upotrijebite ušećerene bademe, za koje smo već ranije vidjeli recept, a ujedno se i rashladite u ovim ljetnjim danima...






Sastojci:


  • 200 g čokolade za kuhanje (ili tamne po izboru)
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 2 jaja
  • 30 g šećera
  • 1 žlica arome badema

i još…

  • 2 i 1/4 šalice šećera
  • 140 g badema
  • 140 g šećera
  • 3 žlice vode
  • kakao



Priprema:




1
Ušećereni bademi:
Već smo ranije pisali o tome kako možete ušećeriti badame, pa da skratimo, recept možete pogledati klikom na link:
Ušećereni bademi

2
Semifreddo: 
Rastopite čokoladu kako to i inače običavate raditi, ja je topim na laganoj vatri u posudi debelog dna (zepter). Otopljenu čokoladu ostavite sa strane.


3
Slatko vrhnje izradite u čvrst snijeg i odložite u hladnjaku do daljnjega.

4
Priredite banja mariju (parnu kupelj).

5
Izmiješajte jaja s 30 g šećera i aromom badema u metalnoj ili staklenoj zdjeli.

6
Stavite zdjelu nad banja mariju i miješajte pjenjačom neprestano dok se smjesa ne stisne.

7
Umiješajte rastopljenu čokoladu i ostavite smjesu da se malo ohladi, a u međuvremenu obložite duguljasti kalup prozirnom folijom.

8
Kad se smjesa ohladi umiješajte tučeno vrhnje pa zatim i mljeven ušećerene bademe.

9
Izlijte smjesu u pripremljeni kalup te hladite u zamrzivaču nekoliko sati.

10
Kad je smjesa čvrsta pažljivo je izvadite iz kalupa, odstranite prozirnu foliju, a desert ukrasite kakaom i preostalim bademima, a zatim servirajte desert izrezan na kriške.




Preuzeto sa: jutarnji.hr                                                         Autor: andrea

Nema komentara:

Objavi komentar