Još jedan način da upotrijebite ušećerene bademe, za koje smo već ranije vidjeli recept, a ujedno se i rashladite u ovim ljetnjim danima...
Sastojci:
- 200 g čokolade za kuhanje (ili tamne po izboru)
- 300 ml slatkog vrhnja
- 2 jaja
- 30 g šećera
- 1 žlica arome badema
i još…
- 2 i 1/4 šalice šećera
- 140 g badema
- 140 g šećera
- 3 žlice vode
- kakao
Priprema:
1
Ušećereni bademi:
Već smo ranije pisali o tome kako možete ušećeriti badame, pa da skratimo, recept možete pogledati klikom na link:
Ušećereni bademi
Već smo ranije pisali o tome kako možete ušećeriti badame, pa da skratimo, recept možete pogledati klikom na link:
Ušećereni bademi
2
Semifreddo:
Rastopite čokoladu kako to i inače običavate raditi, ja je topim na laganoj vatri u posudi debelog dna (zepter). Otopljenu čokoladu ostavite sa strane.
Rastopite čokoladu kako to i inače običavate raditi, ja je topim na laganoj vatri u posudi debelog dna (zepter). Otopljenu čokoladu ostavite sa strane.
3
Slatko vrhnje izradite u čvrst snijeg i odložite u hladnjaku do daljnjega.
4
Priredite banja mariju (parnu kupelj).
5
Izmiješajte jaja s 30 g šećera i aromom badema u metalnoj ili staklenoj zdjeli.
6
Stavite zdjelu nad banja mariju i miješajte pjenjačom neprestano dok se smjesa ne stisne.
7
Umiješajte rastopljenu čokoladu i ostavite smjesu da se malo ohladi, a u
međuvremenu obložite duguljasti kalup prozirnom folijom.
8
Kad se smjesa ohladi umiješajte tučeno vrhnje pa zatim i mljeven ušećerene bademe.
9
Izlijte smjesu u pripremljeni kalup te hladite u zamrzivaču nekoliko sati.
10
Kad je smjesa čvrsta pažljivo je izvadite iz kalupa, odstranite prozirnu foliju, a desert ukrasite kakaom i preostalim bademima, a zatim servirajte desert izrezan na kriške.
Preuzeto sa: jutarnji.hr Autor: andrea
Nema komentara:
Objavi komentar