Kategorije

ponedjeljak, 14. travnja 2014.

Čokoladne ledene kocke





Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Dezert /min / 1 2 3 4 5




Sastojci:


  • Biskvit

  • 6 jaja
  • 6 žlica šećera
  • 80 g maslaca
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žlice čokolade u prahu
  • 100 g naribane čokolade
  • Krema 

  • 1,5 l mlijeka
  • 12 žlica šećera
  • 10 žlica gustina
  • 2 žlice brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g margarina
  • 200 g mliječne Milka čokolade
  • Sirup

  • 3 dcl vode
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • Ostalo

  • 500 ml slatkog vrhnja

Priprema:


Priprema biskvita:

1
Umutiti pjenasto jaja sa šećerom.

2
Dodati otopljeni maslac, brašno koje ste pretodno pomiješali sa praškom za pecivo, čokoladu u prahu i naribanu čokoladu, sve dobro sjediniti.
3
Tepsiju možete obložiti masnim papirom ( moja je promjera 24 x 37 cm) i ulijete pripremljenu smjesu.

4
Pecite na temperaturi 200 stupnjeva 20–25 minuta.

5
Kada se biskvit ispeče i ohadi možete, ako imate tepsiju sa odvojivim obručem, biskvit i obruč prebaciti na tacnu, pa nastaviti slagati kolač ili jednostavno nastaviti slagati u tepsiji.

Priprema sirupa:

6
Pomiješajte vodu, šećer i vanilin šećer, te kuhajte 10 minuta.

7
Prelijte preko hladnog biskvita.

Priprema kreme i slaganje:

8
Odvojite 0,5 l mlijeka koje ćete pomiješati sa šećerom, gustinom, brašnom i vanilin šećerom, a ostatak mlijeka stavite kuhati.

9
Kada je mlijeko zakuhalo dodajte pripremljenu smjesu i skuhajte sve zajedno.

10
Ostavite da se ohladi.

11
Dodajte izrađeni margarin.

12
Natopljeni biskvit tanko premažite sa kremom.

13
U ostatak kreme dodajte istopljenu i prohlađenu čokoladu.

14
Dobivenu tamnu kremu premažite preko tankog sloja svijetle kreme.

15
Premažite sve sa izrađenim slatkim vrhnjem.

16
Možete gore naribati čokoladu kao dekoraciju.



Preuzeto sa: "Tortei kolači Ivanka                                                            Autor: /

Nema komentara:

Objavi komentar