Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Dezert | /min | / | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
Biskvit
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 80 g maslaca
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice čokolade u prahu
- 100 g naribane čokolade
Krema
- 1,5 l mlijeka
- 12 žlica šećera
- 10 žlica gustina
- 2 žlice brašna
- 1 vanilin šećer
- 200 g margarina
- 200 g mliječne Milka čokolade
Sirup
- 3 dcl vode
- 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
Ostalo
- 500 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Priprema biskvita:
1
Umutiti pjenasto jaja sa šećerom.
2
Dodati otopljeni maslac, brašno koje ste pretodno pomiješali sa praškom za pecivo, čokoladu u prahu i naribanu čokoladu, sve dobro sjediniti.
3
Tepsiju možete obložiti masnim papirom ( moja je promjera 24 x 37 cm) i ulijete pripremljenu smjesu.
4
Pecite na temperaturi 200 stupnjeva 20–25 minuta.
5
Kada se biskvit ispeče i ohadi možete, ako imate tepsiju sa odvojivim obručem, biskvit i obruč prebaciti na tacnu, pa nastaviti slagati kolač ili jednostavno nastaviti slagati u tepsiji.
Priprema sirupa:
6
Pomiješajte vodu, šećer i vanilin šećer, te kuhajte 10 minuta.
7
Prelijte preko hladnog biskvita.
Priprema kreme i slaganje:
8
Odvojite 0,5 l mlijeka koje ćete pomiješati sa šećerom, gustinom, brašnom i vanilin šećerom, a ostatak mlijeka stavite kuhati.
9
Kada je mlijeko zakuhalo dodajte pripremljenu smjesu i skuhajte sve zajedno.
10
Ostavite da se ohladi.
11
Dodajte izrađeni margarin.
12
Natopljeni biskvit tanko premažite sa kremom.
13
U ostatak kreme dodajte istopljenu i prohlađenu čokoladu.
14
Dobivenu tamnu kremu premažite preko tankog sloja svijetle kreme.
15
Premažite sve sa izrađenim slatkim vrhnjem.
16
Možete gore naribati čokoladu kao dekoraciju.
Preuzeto sa: "Tortei kolači Ivanka Autor: /
Nema komentara:
Objavi komentar