Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Dezert | /min | / | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
- 4 jaja + žumanjak (ako su sitnija) ili 3 jaja + žumanjak (ako su krupnija)
- 200 g kokosa
- 200 g šećera
Krema:
- 2 dl mlijeka
- 50 g šećera
- 2 žlice brašna
- 50 g maslaca
Priprema:
1
Izmiješajte jaja, kokos i šećer pa oblikujte manje kuglice.
2
Redajte ih na pek papir sa manjim razmakom jer ne narastu puno. Pecite od 15-20 min. u zagrijanoj pećnici na 170 C (da dobiju zlatnu boju).
Krema:
3
Umutite 2 žumanjka sa malo mlijeka, šećerom i brašnom pa skuhajte u ostatku mlijeka.
4
U toplu kremu umiješajte maslac da se sjedini sa ostatkom kreme.
5
Pečene bombice malo ohladite, odvojite sa papira i prerežite vodoravno. Nadjenite toplom kremom (ne vrućom) i ukrasite po želji.
Posluživanje:
6
Poslužite uz kavu ili uz nedjeljni objed.Uživajte. (Manjih bude oko 40, a većih 30-tak).
Napomene: Ukoliko vam bude smjesa rijetka (ako su vam jaja veća) dodajte još kokosa. Bombice se ne oblikuju među dlanovima, već se odvoji smjese u šaku i stiščući oblikuje kuglica.
Napomene: Ukoliko vam bude smjesa rijetka (ako su vam jaja veća) dodajte još kokosa. Bombice se ne oblikuju među dlanovima, već se odvoji smjese u šaku i stiščući oblikuje kuglica.
Preuzeto sa: tortekolaci.com Autor: Seka Elez
Nema komentara:
Objavi komentar