Kategorije

petak, 25. travnja 2014.

Kokosove princez bombice





Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Dezert /min / 1 2 3 4 5




Sastojci:


  • 4 jaja + žumanjak (ako su sitnija) ili 3 jaja + žumanjak (ako su krupnija)
  • 200 g kokosa
  • 200 g šećera
  • Krema: 

  • 2 dl mlijeka
  •  50 g šećera
  •  2 žlice brašna
  •  50 g maslaca

Priprema:


1
Izmiješajte jaja, kokos i šećer pa oblikujte manje kuglice.

2
Redajte ih na pek papir sa manjim razmakom jer ne narastu puno. Pecite od 15-20 min. u zagrijanoj pećnici na 170 C (da dobiju zlatnu boju).

Krema:

3
Umutite 2 žumanjka sa malo mlijeka, šećerom i brašnom pa skuhajte u ostatku mlijeka.

4
U toplu kremu umiješajte maslac da se sjedini sa ostatkom kreme.

5
Pečene bombice malo ohladite, odvojite sa papira i prerežite vodoravno. Nadjenite toplom kremom (ne vrućom) i ukrasite po želji.

Posluživanje:

6
Poslužite uz kavu ili uz nedjeljni objed.Uživajte. (Manjih bude oko 40, a većih 30-tak).
Napomene: Ukoliko vam bude smjesa rijetka (ako su vam jaja veća) dodajte još kokosa. Bombice se ne oblikuju među dlanovima, već se odvoji smjese u šaku i stiščući oblikuje kuglica.



Preuzeto sa: tortekolaci.com                                                          Autor: Seka Elez

Nema komentara:

Objavi komentar