Gotovo 80% ugljenih hidrata čine rogač visoko energetskom namirnicom – 100 g praha rogača ima 228 kcal. Ima mali procenat masti, bogat je pektinom i proteinima i retko deluje kao alergen.
Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Torta | 50min | 4 | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
- 1 l obranog mlijeka
- 200 g šećera
- 100 g rogača
- 30 g želatina
- 5 kesica šlaga
- 500 ml obranog mleka
- 100 g kupina
- 150 ml biljne pavlake
Priprema:
1
Od litre mlijeka odvojiti deo mlijeka i u njemu razmutiti želatin iz kesice. Ostaviti da odstoji 15 minuta.
2
Ostatak mlijeka skuvati sa šećerom i dodati želatin u njega. Lagano razmutiti uz još malo kuvanja i ostaviti da se ohladi.
3
Šlag iz kesice umutiti sa mlijekom i spojiti sa smjesom od mlijeka. Gotov fil podijeliti na tri dijela i u kalup obložen folijom redati redom: na dno posuti malo rogača, dio fila, ponovo rogač i tako redom.
4
Tortu dobro ohladiti, izvaditi iz kalupa i ukrasiti sa umućenom pavlakom i kupinama.
Preuzeto sa: kuhinjica.rs Autor: /
Nema komentara:
Objavi komentar