Kategorije

četvrtak, 10. srpnja 2014.

Havana torta


Gotovo 80% ugljenih hidrata čine rogač visoko energetskom namirnicom – 100 g praha rogača ima 228 kcal. Ima mali procenat masti, bogat je pektinom i proteinima i retko deluje kao alergen.


Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Torta 50min 4 1 2 3 4 5





Sastojci:


  • 1 l obranog mlijeka
  • 200 g šećera
  • 100 g rogača
  •  30 g želatina
  •  5 kesica šlaga
  •  500 ml obranog mleka
  •  100 g kupina
  • 150 ml biljne pavlake
     




Priprema:




1
Od litre mlijeka odvojiti deo mlijeka i u njemu razmutiti želatin iz kesice. Ostaviti da odstoji 15 minuta.


2
Ostatak mlijeka skuvati sa šećerom i dodati želatin u njega. Lagano razmutiti uz još malo kuvanja i ostaviti da se ohladi.

3
Šlag iz kesice umutiti sa mlijekom i spojiti sa smjesom od mlijeka. Gotov fil podijeliti na tri dijela i u kalup obložen folijom redati redom: na dno posuti malo rogača, dio fila, ponovo rogač i tako redom.

4
Tortu dobro ohladiti, izvaditi iz kalupa i ukrasiti sa umućenom pavlakom i kupinama.






Preuzeto sa: kuhinjica.rs                                                         Autor: /

Nema komentara:

Objavi komentar