Sastojci:
Palačinke:
-1 kg brašna
-5 jaja
-350 g šećera
-2 dl mlijeka
-250 g maslaca
-3 vanilije
-25 g amonijaka
-Malo soli, vina/rakije i šećera
-5 jaja
-350 g šećera
-2 dl mlijeka
-250 g maslaca
-3 vanilije
-25 g amonijaka
-Malo soli, vina/rakije i šećera
Priprema:
1
Jaja i šećer dobro umiješajte. U mlako mlijeko dodajte sol, vaniliju, amonijak, sve izmiješajte s maslacem i nakon toga dodajte u smjesu jaja i šećera.
2
Umiješajte kiselo vrhnje ili punomasno mlijeko, ekstrakt badema, šećer, brašno i sol.
3
U tijesto kuhačom dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka i lagano promiješajte. Ulijte na tavu premazanu maslacem ili uljem te pecite palačinke s jedne i druge strane po dvije minute.
4
Napravite umak od čokolade. Pomiješajte suhe sastojke s pola šalice mlijeka kako biste dobili gustu pastu. Dodajte ostatak mlijeka i pustite da zavrije te dobro pomiješajte. Smanjite plamen i pustite da krčka pet minuta, uz često miješanje. Maknite s plamena pa dodajte ekstrakt vanilije. Ohladite i prelijte palačinke.
Preuzeto sa: gastro.hr Autor: skuhatcute
Nema komentara:
Objavi komentar