Kategorije

petak, 4. srpnja 2014.

Istarski cukerančići






Sastojci:


Palačinke:

-1 kg brašna
-5 jaja
-350 g šećera
-2 dl mlijeka
-250 g maslaca
-3 vanilije
-25 g amonijaka
-Malo soli, vina/rakije i šećera



Priprema:




1
Jaja i šećer dobro umiješajte. U mlako mlijeko dodajte sol, vaniliju, amonijak, sve izmiješajte s maslacem i nakon toga dodajte u smjesu jaja i šećera.


2
Umiješajte kiselo vrhnje ili punomasno mlijeko, ekstrakt badema, šećer, brašno i sol.

3
U tijesto kuhačom dodajte čvrst snijeg od bjelanjaka i lagano promiješajte. Ulijte na tavu premazanu maslacem ili uljem te pecite palačinke s jedne i druge strane po dvije minute.

4
Napravite umak od čokolade. Pomiješajte suhe sastojke s pola šalice mlijeka kako biste dobili gustu pastu. Dodajte ostatak mlijeka i pustite da zavrije te dobro pomiješajte. Smanjite plamen i pustite da krčka pet minuta, uz često miješanje. Maknite s plamena pa dodajte ekstrakt vanilije. Ohladite i prelijte palačinke.





Preuzeto sa: gastro.hr                                                         Autor: skuhatcute

Nema komentara:

Objavi komentar