Sastojci:
Biskvit:
- 8 bjelanjaka
- 1 jaje
- 170 g šećera
- 130 g lješnjaka (ili oraha ili pola-pola)
- 80 g otopljene mliječne čokolade
- 1 žlica mrvica
- 1 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica ruma
- 1 žlica kakao
Krema:
- 7,5 dcl mlijeka
- 20 dag šećera
- 10 dag gustina
- 8 žumanjaka
- 1 vanilin šećer
- 100 g čokolade za kuhanje
- 2 vrećice šlag kreme od vanilije Dolcela
- 2,5 dcl mlijeka za šlag kremu
Priprema:
1
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati jaje i šećer, umutiti dobro.
U jednoj posudi pripremiti brašno, kakao, mrvice, prašak za pecivo, pa umješati u bjelanjke.
Na kraju dodati rum, lješnjake (prethodno pečene, oguljene pa samljevene) ili orahe ovisno od toga što više volite i otopljenu čokolade, pa sve samo lagano izmješati.
U jednoj posudi pripremiti brašno, kakao, mrvice, prašak za pecivo, pa umješati u bjelanjke.
Na kraju dodati rum, lješnjake (prethodno pečene, oguljene pa samljevene) ili orahe ovisno od toga što više volite i otopljenu čokolade, pa sve samo lagano izmješati.
2
U ovom slučaju smjesa je podijeljena u dva djela pa se pekla posebno u limu obloženom papirom za pečenje dimen.25x30 na 180c, svaki po 20-tak min, a može i sve skupa pa pečeno razrezati, kako vam je lakše.
3
Za kremu staviti na vatru 5,5 dcl mlijeka i šećer.
Preostala 2 dcl mlijeka izmiksati sa gustinom i žumanjcima pa polako dodavati u provrelo mlijeko i kuhati na laganoj vatri par minuta dok se ne zgusne.
U vrelu kremu dodati vanilin šećer i čokoladu izlomljenu na kockice pa mješati dok se ne otopi.
Kremu pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se dobro ohladi.
Preostala 2 dcl mlijeka izmiksati sa gustinom i žumanjcima pa polako dodavati u provrelo mlijeko i kuhati na laganoj vatri par minuta dok se ne zgusne.
U vrelu kremu dodati vanilin šećer i čokoladu izlomljenu na kockice pa mješati dok se ne otopi.
Kremu pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se dobro ohladi.
4
U posebnoj posudi umutiti šlag kreme sa mlijekom.
Kad se ohladi prva krema (od žumanjaka i gustina) umješati u nju umućene šlag kreme, pa jednom polovicom kreme premazati prvi biskvit, staviti drugi biskvit, i drugi dio kreme.
Ostaviti da se dobro ohladi.
Kad se ohladi prva krema (od žumanjaka i gustina) umješati u nju umućene šlag kreme, pa jednom polovicom kreme premazati prvi biskvit, staviti drugi biskvit, i drugi dio kreme.
Ostaviti da se dobro ohladi.
Napomena:
Ako volite čvrste kreme, u gotovu kremu možete umješati jednu vrećicu pripremljene želatine...
Preuzeto sa: coolinarika.com Autor: jakica
Nema komentara:
Objavi komentar