Kategorije

četvrtak, 10. srpnja 2014.

Kraljevski kolač







Sastojci:


Biskvit:

  •  8 bjelanjaka
  •  1 jaje
  •  170 g šećera
  •  130 g lješnjaka (ili oraha ili pola-pola)
  •  80 g otopljene mliječne čokolade
  •  1 žlica mrvica
  •  1 žlica brašna
  •  1 prašak za pecivo
  •  1 žličica ruma
  •  1 žlica kakao

Krema:

  • 7,5 dcl mlijeka
  •  20 dag šećera
  •  10 dag gustina
  •  8 žumanjaka
  •  1 vanilin šećer
  •  100 g čokolade za kuhanje
  •  2 vrećice šlag kreme od vanilije Dolcela
  •  2,5 dcl mlijeka za šlag kremu



Priprema:




1
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati jaje i šećer, umutiti dobro.
U jednoj posudi pripremiti brašno, kakao, mrvice, prašak za pecivo, pa umješati u bjelanjke.
Na kraju dodati rum, lješnjake (prethodno pečene, oguljene pa samljevene) ili orahe ovisno od toga što više volite i otopljenu čokolade, pa sve samo lagano izmješati.



2
U ovom slučaju smjesa je  podijeljena u dva djela pa se pekla posebno u limu obloženom papirom za pečenje dimen.25x30 na 180c, svaki po 20-tak min, a može i sve skupa pa pečeno razrezati, kako vam je lakše.

3
Za kremu staviti na vatru 5,5 dcl mlijeka i šećer.
Preostala 2 dcl mlijeka izmiksati sa gustinom i žumanjcima pa polako dodavati u provrelo mlijeko i kuhati na laganoj vatri par minuta dok se ne zgusne.
U vrelu kremu dodati vanilin šećer i  čokoladu izlomljenu na kockice pa mješati dok se ne otopi.
Kremu pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se dobro ohladi.

4
U posebnoj posudi umutiti  šlag kreme sa mlijekom.
Kad se ohladi prva krema (od žumanjaka i gustina) umješati u nju umućene šlag kreme, pa jednom polovicom kreme premazati prvi biskvit, staviti drugi biskvit, i drugi dio kreme.
Ostaviti da se dobro ohladi.

Napomena:
Ako volite čvrste kreme, u gotovu kremu možete umješati jednu vrećicu pripremljene želatine...








Preuzeto sa: coolinarika.com                                                         Autor: jakica

Nema komentara:

Objavi komentar