Kategorije

utorak, 22. srpnja 2014.

Snježne parfe kocke







Prozračna parfait krema pogodna je za dodavanje raznih aroma. U ovom su receptu na dobitku ljubitelji svježeg sira, ali ni ostale neće ostaviti ravnodušnima. Arome limuna, grožđica i lješnjaka ovu “snježnu” kremu skladno dopunjuju.


Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Kolač 60min / 1 2 3 4 5





Sastojci:


Tijesto:

  • 150 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka,Podravka
  •  100 g Gussnela Dolcela, Podravka
  •  140 g maslaca
  •  1 žumance
  •  60 g šećera
  •  1 žlica kiselog vrhnja
  •  ½ žlice limunove korice

Tijesto:

  • 150 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka,Podravka
  •  100 g Gussnela Dolcela, Podravka
  •  140 g maslaca
  •  1 žumance
  •  60 g šećera
  •  1 žlica kiselog vrhnja
  •  ½ žlice limunove korice

Ukrašavanje:

  • 20 g nasjeckanih lješnjaka



Priprema:




1
Od brašna, Gussnela, maslaca, žumanca, šećera, vrhnja i limunove korice zamijesite tijesto. Ostavite ga u hladnjaku 30 minuta.


2
Ohlađeno prhko tijesto razvaljajte i položite u pleh (veličine 21×36 cm). Pecite ga u pećnici zagrijanoj na 200°C 10-15 minuta.

3
Kravlji sir dobro ocijedite i propasirajte, pa ga izmiješajte s namočenim grožđicama, limunovom koricom i limunovim sokom.




4
U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko, uspite sadržaj vrećice parfe kreme i promiješajte. Masu miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) četiri minute. Dodajte zatim pripremljeni sir i nastavite miješati još dvije minute.

5
Na ohlađeno tijesto odmah rasporedite kremu i ostavite u hladnjaku oko 2 sata.

Posluživanje:
Ohlađeni kolač narežite na kocke i ukrasite nasjeckanim lješnjacima.

Savjet:
Vrlo je važno da kolač prije rezanja odstoji u hladnjaku. Time će prhko tijesto malo omekšati, a kolač se lakše rezati. Ovu profinjenu slasticu možete pripremiti i u obliku torte.




Preuzeto sa: coolinarika.com                                              Autor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar