Prozračna parfait krema pogodna je za dodavanje raznih aroma. U ovom su receptu na dobitku ljubitelji svježeg sira, ali ni ostale neće ostaviti ravnodušnima. Arome limuna, grožđica i lješnjaka ovu “snježnu” kremu skladno dopunjuju.
Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Kolač | 60min | / | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
Tijesto:
- 150 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka,Podravka
- 100 g Gussnela Dolcela, Podravka
- 140 g maslaca
- 1 žumance
- 60 g šećera
- 1 žlica kiselog vrhnja
- ½ žlice limunove korice
Tijesto:
- 150 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka,Podravka
- 100 g Gussnela Dolcela, Podravka
- 140 g maslaca
- 1 žumance
- 60 g šećera
- 1 žlica kiselog vrhnja
- ½ žlice limunove korice
Ukrašavanje:
- 20 g nasjeckanih lješnjaka
Priprema:
1
Od brašna, Gussnela, maslaca, žumanca, šećera, vrhnja i limunove korice zamijesite tijesto. Ostavite ga u hladnjaku 30 minuta.
2
Ohlađeno prhko tijesto razvaljajte i položite u pleh (veličine 21×36 cm). Pecite ga u pećnici zagrijanoj na 200°C 10-15 minuta.
3
Kravlji sir dobro ocijedite i propasirajte, pa ga izmiješajte s namočenim grožđicama, limunovom koricom i limunovim sokom.
4
U visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko, uspite sadržaj vrećice parfe kreme i promiješajte. Masu miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) četiri minute. Dodajte zatim pripremljeni sir i nastavite miješati još dvije minute.
5
Na ohlađeno tijesto odmah rasporedite kremu i ostavite u hladnjaku oko 2 sata.
Posluživanje:
Ohlađeni kolač narežite na kocke i ukrasite nasjeckanim lješnjacima.
Savjet:
Vrlo je važno da kolač prije rezanja odstoji u hladnjaku. Time će prhko tijesto malo omekšati, a kolač se lakše rezati. Ovu profinjenu slasticu možete pripremiti i u obliku torte.
Preuzeto sa: coolinarika.com Autor: Coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar