Kategorije

utorak, 22. srpnja 2014.

Pita s kruškama Viljamovkama




Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Kolač 90min 4 1 2 3 4 5





Sastojci:


  • 2 velike kruške Viljamovke
  • 2 velike žlice rakije dobivene od krušaka Viljamovki 
  • 200 g brašna 
  • 75 g maslaca 
  • 100 g šećera 
  • 2 jaja 
  • 1 vrećica suhog kvasca 
  • 1 limun 
  • 4 suha keksa («petit beure») 
  • šećer u prahu 
  • sol



Priprema:




1
Brašno prosijati i u sredinu staviti 75 g šećera, malo soli, omekšani maslac, jaja, i kvasac. Sve posuti s sitno naribanom koricom limuna i zamijesiti.


2
Ostaviti da stoji zamotano u prozirnu foliju oko 30 minuta, a zatim podijeliti u dvije polovice i izvaljati u obliku pravokutnika površine 30x20 cm. Jednu polovicu stavi se u namašćeni i pobrašnjeni lim i na nju se stavi nadjev od krušaka.

3
Nadjev se priredi od naribanih krušaka, u koje se doda rakija i sitno naribani keksi te ostatak šećera (25 grama).




4
Sve se prekrije s drugom polovicom izvaljanog tijesta, vilicom se probuši na površini i po želji može se namazati smjesom žumanjka i male količine vode.


5
Stavi se u ugrijanu pećnicu na 200 stupnjeva C i peče 30 minuta.

6
Ohlađeni kolač nareže se na kockice i lagano pospe s šećerom u prahu.




Preuzeto sa: gastro.hr                                                         Autor: /

Nema komentara:

Objavi komentar