Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Kolač | 90min | 4 | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
- 2 velike kruške Viljamovke
- 2 velike žlice rakije dobivene od krušaka Viljamovki
- 200 g brašna
- 75 g maslaca
- 100 g šećera
- 2 jaja
- 1 vrećica suhog kvasca
- 1 limun
- 4 suha keksa («petit beure»)
- šećer u prahu
- sol
Priprema:
1
Brašno prosijati i u sredinu staviti 75 g šećera, malo soli, omekšani maslac, jaja, i kvasac. Sve posuti s sitno naribanom koricom limuna i zamijesiti.
2
Ostaviti da stoji zamotano u prozirnu foliju oko 30 minuta, a zatim podijeliti u dvije polovice i izvaljati u obliku pravokutnika površine 30x20 cm. Jednu polovicu stavi se u namašćeni i pobrašnjeni lim i na nju se stavi nadjev od krušaka.
3
Nadjev se priredi od naribanih krušaka, u koje se doda rakija i sitno naribani keksi te ostatak šećera (25 grama).
4
Sve se prekrije s drugom polovicom izvaljanog tijesta, vilicom se probuši na površini i po želji može se namazati smjesom žumanjka i male količine vode.
5
Stavi se u ugrijanu pećnicu na 200 stupnjeva C i peče 30 minuta.
6
Ohlađeni kolač nareže se na kockice i lagano pospe s šećerom u prahu.
Preuzeto sa: gastro.hr Autor: /
Nema komentara:
Objavi komentar