Kategorije

utorak, 22. srpnja 2014.

Poljupci od badema




Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Poslastica 45min 4 1 2 3 4 5





Sastojci:

  • 27,5 dag brašna
  • 10 dag ušećerenih mljevenih badema 
  • 25 dag mekanog maslaca 
  • 10 dag šećera u prahu
  • 1 prstohvat soli 
  • 1 jaje 
  • 1 vrećica arome od naranče 
  • izdubljena srž prutića vanilij
  • 15 dag marmelade od naranče 
  • 5 dag badema u listićima 
  • 15 dag mliječne čokolade



Priprema:




1
Prosijte brašno i promiješajte ga s bademima.


2
Pjenasto izmiješajte sve ostale sastojke za tijesto, umiješajte i smjesu brašna i badema pa napunite tijestom tuljac sa srednjim otvorom. Na obložen lim za pečenje istiskujte tijesto u kružnom obliku.

3
Pecite kekse 8-10 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva C. Listiće badema prepržite u tavi bez masnoće. Ostavite da se ohlade.

4
Oprezno odvojite kekse od papira za pečenje, premažite podnicu jednog keksa marmeladom i priljubite na marmeladu drugi keks.

5
Rastopite čokoladu na vodenoj pari, poljupce umočite do pola u toplu glazuru pa rasporedite nekoliko bademovih listića na čokoladu dok je još topla.

6
Kolačiće ostavite na kuhinjskoj rešetki da se ohlade.




Preuzeto sa: gastro.hr                                                         Autor: Gastro.hr

Nema komentara:

Objavi komentar