Kategorije

petak, 25. travnja 2014.

Julka šnite






Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Dezert /min / 1 2 3 4 5




Sastojci:


  • Biskvit

  • 20 dkg šećera
  • 6 žumanaca
  • 15 dkg naribane čokolade
  • 15 dkg mljevenih oraha
  • 6 bjelanjaka
  • Krema 

  • 6 dcl mlijeka
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 3 žlice gustina
  • 25 dkg margarina
  • 10 dkg maslaca
  • 25 dkg šećera u prahu
  • korica  limuna
  • 2 kesice vanilin šećera

Priprema:


Priprema biskvita:

1
Lisnato tijesto razvaljajte na 2 komada te ih oba pecite na obrnutoj strani velikog pleha za pečenje. Pomješajte žumanjke sa šećerom, dodajte naribanu čokoladu, samljevene orahe te na kraju snijeg od bjelanjaka.

2
Smjesu stavite u veliki pleh za pečenje kojeg ste prije obložili sa papirom za pečenje. Peći 30 minuta na temperaturi od 180˚C oko 30 minuta. Pečeni biskvit izvadite i ohladite.
3
U šest decilitara mlijeka skuhajte izmiješano brašno i gustin sa otprilike pola decilitra mlijeka (dok se mlijeko kuha sa brašnom i gustinom miješajte sa mikserom, tako neće ostati grudvice brašna). Kad se to skoro skroz ohladi dodajte pjenasto umučen margarin, maslac, vanilija šećer, koricu limuna i šećer u prahu.

4
Slažite lisnato tijesto, pola bijele kreme, smeđi biskvit, druga polovica bijele kreme, lisnato tijesto. Po vrhu pospite sa šećerom u prahu.



Preuzeto sa: recepti svijeta                                                      Autor: Gastrodiva

Nema komentara:

Objavi komentar