Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Dezert | /min | / | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
Biskvit
- 20 dkg šećera
- 6 žumanaca
- 15 dkg naribane čokolade
- 15 dkg mljevenih oraha
- 6 bjelanjaka
Krema
- 6 dcl mlijeka
- 3 žlice oštrog brašna
- 3 žlice gustina
- 25 dkg margarina
- 10 dkg maslaca
- 25 dkg šećera u prahu
- korica limuna
- 2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Priprema biskvita:
1
Lisnato tijesto razvaljajte na 2 komada te ih oba pecite na obrnutoj strani velikog pleha za pečenje. Pomješajte žumanjke sa šećerom, dodajte naribanu čokoladu, samljevene orahe te na kraju snijeg od bjelanjaka.
2
Smjesu stavite u veliki pleh za pečenje kojeg ste prije obložili sa papirom za pečenje. Peći 30 minuta na temperaturi od 180˚C oko 30 minuta. Pečeni biskvit izvadite i ohladite.
3
U šest decilitara mlijeka skuhajte izmiješano brašno i gustin sa otprilike pola decilitra mlijeka (dok se mlijeko kuha sa brašnom i gustinom miješajte sa mikserom, tako neće ostati grudvice brašna). Kad se to skoro skroz ohladi dodajte pjenasto umučen margarin, maslac, vanilija šećer, koricu limuna i šećer u prahu.
4
Slažite lisnato tijesto, pola bijele kreme, smeđi biskvit, druga polovica bijele kreme, lisnato tijesto. Po vrhu pospite sa šećerom u prahu.
Preuzeto sa: recepti svijeta Autor: Gastrodiva
Nema komentara:
Objavi komentar