Kategorije

petak, 4. srpnja 2014.

Kremasti sladoled od čokolade






Sastojci:


 - 220 g tamne čokolade
 - 600 ml mlijeka
 - 130 g šećera
 - 8 žumanjaka
 - 20 g gustina
 - 250 ml slatkog vrhnja za šlag




    Priprema:




    1
    Čokoladu narežite na sitne komadiće ili ju nasjeckajte u multipraktiku.


    2
    Mlijeko i nasjeckanu čokoladu stavite na laganu vatru i kuhajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte šećer i opet promiješajte dok se sav šećer ne rastopi.

    3
    U drugoj posudi pjenjačom promiješajte žumanjke i gustin.

    4
    Polovicu smjese od čokolade usipajte u smjesu od žumanjaka i lagano miješajte cijelo vrijeme dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu vratite na laganu vatru i kuhajte do točke vrenja ( ne smije zakuhati).

    5
    Ulijte drugu polovicu smjese od čokolade i dobro lagano promiješajte. Smjesu procijedite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. U međuvremenu smjeus promiješajte da se gore ne stvori korica.

    6
    Ohlađenu smjesu stavite u zamrzivač na sat vremena.

    7
    Od slatkog vrhnja istucite šlag (ne prečvrsti). Lagano ga umiješajte u smjesu, pjenjačom sjedinite i stavite ponovo u zamrzivač.

    8
    Nakon sat vremena sladoled izvadite i promiješajte kako bi izbjegli nastajanje kristalića.
    Postupak ponovite još 2 do 3 puta svakih sat vremena.





    Preuzeto sa: jutarnji.hr                                                      Autor: Jasenka Petek

    Nema komentara:

    Objavi komentar