Sastojci:
- 220 g tamne čokolade
- 600 ml mlijeka
- 130 g šećera
- 600 ml mlijeka
- 130 g šećera
- 8 žumanjaka
- 20 g gustina
- 250 ml slatkog vrhnja za šlag
- 20 g gustina
- 250 ml slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
1
Čokoladu narežite na sitne komadiće ili ju nasjeckajte u multipraktiku.
2
Mlijeko i nasjeckanu čokoladu stavite na laganu vatru i kuhajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte šećer i opet promiješajte dok se sav šećer ne rastopi.
3
U drugoj posudi pjenjačom promiješajte žumanjke i gustin.
4
Polovicu smjese od čokolade usipajte u smjesu od žumanjaka i lagano miješajte cijelo vrijeme dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu vratite na laganu vatru i kuhajte do točke vrenja ( ne smije zakuhati).
5
Ulijte drugu polovicu smjese od čokolade i dobro lagano promiješajte. Smjesu procijedite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. U međuvremenu smjeus promiješajte da se gore ne stvori korica.
6
Ohlađenu smjesu stavite u zamrzivač na sat vremena.
7
Od slatkog vrhnja istucite šlag (ne prečvrsti). Lagano ga umiješajte u smjesu, pjenjačom sjedinite i stavite ponovo u zamrzivač.
8
Nakon sat vremena sladoled izvadite i promiješajte kako bi izbjegli nastajanje kristalića.
Postupak ponovite još 2 do 3 puta svakih sat vremena.
Postupak ponovite još 2 do 3 puta svakih sat vremena.
Preuzeto sa: jutarnji.hr Autor: Jasenka Petek
Nema komentara:
Objavi komentar