Kategorije

petak, 4. srpnja 2014.

Čokoladna fantazija




Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Kolač 90min / 1 2 3 4 5





Sastojci:


Kore:

  • 7 bjelanjaka
  •  250 g šećera
  •  1 žlica jabučnog octa

Krema:

  •  500 ml slatkog vrhnja
  •  300 g čokolade za kuhanje

Priprema:




1
Za beze kore,
bjelanjke istući u čvrsti snijeg i uz neprestano, miksanje postupno dodavati šećer. Kada se šećer sasvim otopio dodati jabučni ocat.

Staviti peći u veliku tepsiju (od pećnice) obloženu papirom za pečenje i peći na 120 °C oko 60-70 minuta.


2
Za kremu,
odvojiti 150 ml slatkog vrhnja i staviti ga kuhati. Kada vrhnje provri maknuti s vatre i staviti čokoladu. Neprestano miješati dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti hladati na sobnoj temperaturi i onda u hladnjak.

Preostalo slatko vrhnje istuči u čvrsti šlag.
Kada se čokoladna krema ohladila umiksati je u šlag.

3
Pečenu beze koru prerezati na pola i svaku slagati kora, krema, beze kora i na kraj krema.






Preuzeto sa: coolinarika.com                                                        Autor: maja-lena

Nema komentara:

Objavi komentar