Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Kolač | 90min | / | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
Kore:
- 7 bjelanjaka
- 250 g šećera
- 1 žlica jabučnog octa
Krema:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 300 g čokolade za kuhanje
Priprema:
1
Za beze kore,
bjelanjke istući u čvrsti snijeg i uz neprestano, miksanje postupno dodavati šećer. Kada se šećer sasvim otopio dodati jabučni ocat.
Staviti peći u veliku tepsiju (od pećnice) obloženu papirom za pečenje i peći na 120 °C oko 60-70 minuta.
bjelanjke istući u čvrsti snijeg i uz neprestano, miksanje postupno dodavati šećer. Kada se šećer sasvim otopio dodati jabučni ocat.
Staviti peći u veliku tepsiju (od pećnice) obloženu papirom za pečenje i peći na 120 °C oko 60-70 minuta.
2
Za kremu,
odvojiti 150 ml slatkog vrhnja i staviti ga kuhati. Kada vrhnje provri maknuti s vatre i staviti čokoladu. Neprestano miješati dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti hladati na sobnoj temperaturi i onda u hladnjak.
Preostalo slatko vrhnje istuči u čvrsti šlag.
Kada se čokoladna krema ohladila umiksati je u šlag.
odvojiti 150 ml slatkog vrhnja i staviti ga kuhati. Kada vrhnje provri maknuti s vatre i staviti čokoladu. Neprestano miješati dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti hladati na sobnoj temperaturi i onda u hladnjak.
Preostalo slatko vrhnje istuči u čvrsti šlag.
Kada se čokoladna krema ohladila umiksati je u šlag.
3
Pečenu beze koru prerezati na pola i svaku slagati kora, krema, beze kora i na kraj krema.
Preuzeto sa: coolinarika.com Autor: maja-lena
Nema komentara:
Objavi komentar