Sastojci:
- Biskvit:
- 7 bjelanjaka
- 7 dkg šećera
- 7 žlica oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica kakaa
- 2 dl mlijeka za preliti
Fil
- 7 žutanjaka
- 7 žlica šećera
- 7 žlica brašna
- 8 dl mlijeka
- 3 vanilin šećera
- 1 cijeli maslac
- 3 dl slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
1
7
bjelanjaka istući u čvrsti snijeg. Dodati 7 žlica brašna, 7 dkg šećera,
kakao i sve zajedno lagano promiješati. Staviti peći 20-ak minuta. Kad
je kolač pečen preliti ga sa mlakim mlijekom.
2
Za kremu, žumanjke promiješati sa šećerom, brašnom, vanili šećerom i
dodati malo mlijeka tako da se dobije gustoća kao da kuhate puding.
3
Biskvit prerezati popola. Prvu koru, namazati polovicom šlaga, preliti polovicom glazure, staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se glazura ne stisne, zatim glazuru premazati šlagom, staviti drugu koru i preliti preostalom glazurom.
Preuzeto sa: coolinarika.com Autor: ivannna
Nema komentara:
Objavi komentar