Kategorije

nedjelja, 29. lipnja 2014.

Kremisimo kocke




Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Kolač 50min / 1 2 3 4 5




Sastojci:



  •  2 vrećice Pudinga vanilin Dolcela
  •  2 žlice Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka 
  •  2 žlice Gussnela Dolcela 
  •  100 g šećera
  •  1 l mlijeka
  •  250 g maslaca
  •  200 g Čokolino namaza
  •  5 krem bananica
  •  100 g čokolade
  •  700 g keksa Petit Beurre
  •   sok od 2 naranče
  •  2 vrećice Šlag pjene Dolcela
  •  250 ml mlijeka

Priprema:


1
Sadržaj vrećica pudinga, brašna, Gussnela i šećera razmutite u malo mlijeka.

2
Ostatak mlijeka zakipite, uklonite s vatre, dodajte mu razmućenu mješavinu pudinga te neprekidno miješajući kuhajte 1-2 minute.

3
U rashlađenu puding kremu umiješajte razrađeni maslac i električnom miješalicom izradite glatku kremu. Kremu razdijelite u 3 dijela.

4
U prvi dio umiješajte čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banane, a u treći naribanu čokoladu.

5
Kekse umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu. Na njih stavite prvu kremu pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj posložite red keksa i na kraju premažite trećom kremom.

6
Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.

7
Šlag premažite preko kolača i dobro rashladite.

Posluživanje: 

Kolač narežite na kocke i poslužite.

Savjet:

Kolač mora odstajati nekoliko sati da keksi omekšaju.




Preuzeto sa: coolinarika.com                                                         Autor:

Nema komentara:

Objavi komentar