Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Tortica | 40min | / | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
Biskvit:
- 5 bjelanjaka
- 5 žlica šećera
- 5 žlica brašna
Fil:
- 6 dl mlijeka
- 15 dag šećera
- 5 žumanjaka
- 1 puding od vanilije
- 1 vanilin šećer
- 4 žlice gustina
- 1 vrećica želatine
- 1/2 l slatkog vrhnja
...još:
- plazma keks ( može i bez njega)
- 3 dl čokoladnog mlijeka
- 2 žlice lino lade ili nutele
Priprema:
1
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer dobro umutiti i na kraju brašno lagano umješati.
Peći u kalupu br.26 na 180c oko 20 min.
Pečeni biskvit zaliti za 2 dcl vrućeg čokoladnog mlijeka.
2
Umutiti pjenasto žumanjke, gustin i puding sa oko 2 dcl mlijeka.
Ostatak mlijeka i šećer staviti kuhati a kad provre dodati smjesu od žumanjaka , lagano kuhati i mješati par minuta dok se ne zgusne.
U skuhano dodati pripremljenu želatinu.
Ostatak mlijeka i šećer staviti kuhati a kad provre dodati smjesu od žumanjaka , lagano kuhati i mješati par minuta dok se ne zgusne.
U skuhano dodati pripremljenu želatinu.
3
Posebno istući slatko vrhnje i dodati u ohlađenu kremu.
Kremu podjeliti na dva djela u jedan dio dodati lino ladu ili nutelu.
Kremu podjeliti na dva djela u jedan dio dodati lino ladu ili nutelu.
4
Ja sam još između ovih krema stavila jedan red plazma keksa namočenih u čokoladno mlijeko, jer ih djeca jako vole, ali može i bez njih.
5
Dobro ohladiti, najbolje je napraviti dan prije jer je puno ljepši dobro ohlađen i podsjeća na sladoled.
Preuzeto sa: coolinarika.com Autor: jakica
Nema komentara:
Objavi komentar