Sastojci:
- 8 jaja
- 13 kašika šećera
- 13 kašika brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 9 dl mleka
- 2 kesice vanil šećera
- 125 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 1 kesica krem šlaga
Priprema:
1
Belanca odvojite od žumanaca i umutite penasto, dodajte 8 kašika šećera i mutite dok se šećer ne istopi.
2
8 kašika brašna pomešajte sa 1/2 kesice praška za pecivo, sipajte u umućena belanca i lagano promešajte varjačom.
3
Pleh podmažite margarinom i pospite sa malo brašna, izručite masu i koru pecite na umerenoj temperaturi 15-20 minuta.
4
Pečenu koru odmah izvadite na tacnu i prelijte sa 2 dl hladnog mleka.
5
Od pola litre mleka odvojte 1 dl i razmutite žumanca i 5 kašika brašna, a zatim procedite da nebi bilo grudvica.
6
Preostalih 4 dl sipajte u šerpu sa 5 kašika šećera i 2 vanil šećera i stavite da provri. Kada provri sipajte razmućena žumanca sa brašnom i kuvajte neprestano mešajuću. Kada je fil kuvan ostavite da se dobro hladi.
7
Umutite margarin sa šećerom u prahu i dodajite kašiku po kašiku ohlađenog fila, neprestano miksajući.
8
Fil nanesite preko kore, ostavite 10 minuta u frižideru i potom premažite sa krem šalgom umućenim sa 2 dl hladnog mleka.
9
Kolač dobro ohladite i secite na kocke pa uzivajte u zaista divnom ukusu.
Prijatno!
Preuzeto sa: tortekolaci.com Autor: Marijana Milic
Nema komentara:
Objavi komentar