Kategorije

ponedjeljak, 16. lipnja 2014.

Krem kocke






Sastojci:


  • 8 jaja
  • 13 kašika šećera
  • 13 kašika brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 9 dl mleka
  • 2 kesice vanil šećera
  • 125 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • 1 kesica krem šlaga

Priprema:



1
Belanca odvojite od žumanaca i umutite penasto, dodajte 8 kašika šećera i mutite dok se šećer ne istopi.

2
8 kašika brašna pomešajte sa 1/2 kesice praška za pecivo, sipajte u umućena belanca i lagano promešajte varjačom.

3
Pleh podmažite margarinom i pospite sa malo brašna, izručite masu i koru pecite na umerenoj temperaturi 15-20 minuta.

4
Pečenu koru odmah izvadite na tacnu i prelijte sa 2 dl hladnog mleka.

5
Od pola litre mleka odvojte 1 dl i razmutite žumanca i 5 kašika brašna, a zatim procedite da nebi bilo grudvica.

6
Preostalih 4 dl sipajte u šerpu sa 5 kašika šećera i 2 vanil šećera i stavite da provri. Kada provri sipajte razmućena žumanca sa brašnom i kuvajte neprestano mešajuću. Kada je fil kuvan ostavite da se dobro hladi.

7
Umutite margarin sa šećerom u prahu i dodajite kašiku po kašiku ohlađenog fila, neprestano miksajući.


8
Fil nanesite preko kore, ostavite 10 minuta u frižideru i potom premažite sa krem šalgom umućenim sa 2 dl hladnog mleka.

9
Kolač dobro ohladite i secite na kocke pa uzivajte u zaista divnom ukusu.


Prijatno!

Preuzeto sa: tortekolaci.com                                                           Autor:  Marijana Milic

Nema komentara:

Objavi komentar