Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Torta | /min | / | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
Kore
- 8 bjelanjaka
- 250 g šećera u prahu
- 250 g kokosa
- 20 g brašna
Fil
- 50 g pudinga od vanilije
- 600 ml mlijeka
- 50 g kokosa
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Ostalo
- 6 žlica tamnog eurokrema
- malo kokosa za ukrašavanje
- 200 ml slatkog vrhnja
- mlijeko za prskanje kora
Priprema:
Priprema biskvita:
1
Umutite bjelanjke u čvrst snijeg.
2
Postepeno dodajte šećer u prahu.
3
Na kraju dodajte kokos i brašno, te kuhačom sve sjedinite.
4
Dno kalupa obložite masnim papirom (moj je promjera 26 cm) i salijte smjesu.
5
Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta, provjerite čačkalicom da li je pečeno.
6
Ohladite koru i podijelite na dva dijela.
7
Svaku koru malo poprskajte sa mlijekom.
Priprema fila:
8
Puding pomiješajte sa malo mlijeka (ako volite slađu tortu možete dodati 3 žlice šećera, mada nije potrebno) ostatak mlijeka stavite kuhati.
9
Kada mlijeko zakuha ubacite puding i kuhajte dok ne postane gusto.
10
Ohladite puding.
11
Pjenasto umutite margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, te sjedinite sa pudingom.
12
Dodajte kokos.
Slaganje:
13
kora – omekšali eurokrem – fil
14
kora – omekšali eurokrem – fil
15
Površinu torte pospite kokosom, a okolo premažite sa izrađenim slatkim vrhnjem.
Preuzeto sa: Kolaci.biz Autor: Nataša
Nema komentara:
Objavi komentar