Kategorije

petak, 25. travnja 2014.

Kokos torta






Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Torta /min / 1 2 3 4 5




Sastojci:


  • Kore

  • 8 bjelanjaka
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g kokosa
  • 20 g brašna
  • Fil 

  • 50 g pudinga od vanilije
  • 600 ml mlijeka
  • 50 g kokosa
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • Ostalo

  • 6 žlica tamnog eurokrema
  • malo kokosa za ukrašavanje
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • mlijeko za prskanje kora

Priprema:


Priprema biskvita:

1
Umutite bjelanjke u čvrst snijeg.

2
Postepeno dodajte šećer u prahu.

3
Na kraju dodajte kokos i brašno, te kuhačom sve sjedinite.

4
Dno kalupa obložite masnim papirom (moj je promjera 26 cm) i salijte smjesu.

5
Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta, provjerite čačkalicom da li je pečeno.

6
Ohladite koru i podijelite na dva dijela.

7
Svaku koru malo poprskajte sa mlijekom.


Priprema fila:

8
Puding pomiješajte sa malo mlijeka (ako volite slađu tortu možete dodati 3 žlice šećera, mada nije potrebno) ostatak mlijeka stavite kuhati.

9
Kada mlijeko zakuha ubacite puding i kuhajte dok ne postane gusto.

10
Ohladite puding.

11
Pjenasto umutite margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, te sjedinite sa pudingom.

12
Dodajte kokos.

Slaganje:

13
kora – omekšali eurokrem – fil

14
kora – omekšali eurokrem – fil

15
Površinu torte pospite kokosom, a okolo premažite sa izrađenim slatkim vrhnjem.


Preuzeto sa: Kolaci.biz                                                            Autor: Nataša

Nema komentara:

Objavi komentar