Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Kolač | /min | / | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
- Biskvit:
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica hladne vode
- 6 žlica glatkog brašna
- 2 žlice kakaa
- 1/2 prašak za pecivo
Fil
- 5 dcl šlaga
- 1 vrećica želatine
Glazura
- 200 g čokolade za kuhanje
- 150 g maslaca ili margarina
- 4 žlice ulja
Priprema:
1
umanjke izmiksati sa šećerom, dodati vodu, na smjesu prosijati brašno, kakao i p.p. Lagano izmiksati te dodati snijeg od 6 bjelanjaka.
Ispeći biskvit u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (kalup 20×35).
Ispeći biskvit u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (kalup 20×35).
2
Želatinu otopiti u 4 žlice hladne vode, kad nabubri otopiti na vatri, te izmiksati sa šlagom.
Čokoladu i margarin otopit na pari, kad se skroz otope umješati ulje.
Čokoladu i margarin otopit na pari, kad se skroz otope umješati ulje.
3
Biskvit prerezati popola. Prvu koru, namazati polovicom šlaga, preliti polovicom glazure, staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se glazura ne stisne, zatim glazuru premazati šlagom, staviti drugu koru i preliti preostalom glazurom.
Preuzeto sa: coolinarika.com Autor: ivannna
Nema komentara:
Objavi komentar