Kategorije

petak, 25. travnja 2014.

Kinder pingui






Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Kolač /min / 1 2 3 4 5




Sastojci:



  • Biskvit:
  •  6 jaja
  •  6 žlica šećera
  •  6 žlica hladne vode
  •  6 žlica glatkog brašna
  •  2 žlice kakaa
  •  1/2 prašak za pecivo
  • Fil

  •  5 dcl šlaga
  •  1 vrećica želatine
  • Glazura

  • 200 g čokolade za kuhanje
  •  150 g maslaca ili margarina
  •  4 žlice ulja

Priprema:


1
umanjke izmiksati sa šećerom, dodati vodu, na smjesu prosijati brašno, kakao i p.p. Lagano izmiksati te dodati snijeg od 6 bjelanjaka.
Ispeći biskvit u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva (kalup 20×35).

2
Želatinu otopiti u 4 žlice hladne vode, kad nabubri otopiti na vatri, te izmiksati sa šlagom.
Čokoladu i margarin otopit na pari, kad se skroz otope umješati ulje.

3
Biskvit prerezati popola. Prvu koru, namazati polovicom šlaga, preliti polovicom glazure, staviti u hladnjak ili zamrzivač dok se glazura ne stisne, zatim glazuru premazati šlagom, staviti drugu koru i preliti preostalom glazurom.



Preuzeto sa: coolinarika.com                                                            Autor: ivannna

Nema komentara:

Objavi komentar