Kategorije

nedjelja, 6. srpnja 2014.

Torta od šlaga




Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Torta 60min / 1 2 3 4 5





Sastojci:


Moscovisch tijesto:

  • 6 jaja  
  • 175 g šećera 
  • 50 g brašna 
  • 90 g otopljenog maslaca

Punjenje:

  • 600 g vrhnja za šlag
  • 100 g šećera
  • Mala staklenka džema od malina

Victoria tijesto:

  • 6 jaja 
  • 300 g oguljenih badema
  • 300 g šećera
  • 25 g limunovog soka
  • 2 bjelanjka

Dekoracija: 

  • Bilo kakvo voće
  • Kandirane trešnje
  • Čokoladni ukrasi



Priprema:




1
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.


2
Za Moscovisch tijesto odvojite žutanjke od bjelanjaka i miješajte žutanjke u loncu za kuhanje, uz dodatak polovice šećera, dok smjesa ne postane prozračna (mjehuričasta).

3
Tucite bjelanjke, uz dodatak druge polovice šećera, u zdjeli čija površina nije masna dok se ne dignu na površinu. Pomiješajte bjelanjke sa smjesom od žutanjaka. Namastite okrugli pleh (sa stranicama koje se mogu skinuti) i pospite ga brašnom.

4
Prebacite tijesto u pleh i pecite otprilike 35 minuta do zlatne boje. Kada je pečeno, tijesto prebacite na tanjur (ili stalak za tortu), pustite da se ohladi i izrežite na tri dijela (vodoravno).

5
Zagrijte pećnicu na 170 stepeni.
6
Smiksajte sve sastojke za Victoria tijesto i prebacite ih u obloženi pleh. Pecite otprilike 12 minuta do zlatno smeđe boje.

7
Bademe smiksajte u prah.

8
Na polovicu torte namažite sloj džema od malina.

9
Istucite vrhnje, zajedno sa šećerom, dok se ne stvrdne. Šlagom premažite dio kolača i ponovite te slažite dijelove jedan na drugi.

10
Vrh i strane kolača premažite šlagom.

11
Pritisnite Victoria tijesto na stranice kolača, a zatim dodatno ukrasite kolač po želji.






Preuzeto sa: gastro.hr                                                         Autor: Rudolph van Veen

Nema komentara:

Objavi komentar