Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Torta | 60min | / | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
Moscovisch tijesto:
- 6 jaja
- 175 g šećera
- 50 g brašna
- 90 g otopljenog maslaca
Punjenje:
- 600 g vrhnja za šlag
- 100 g šećera
- Mala staklenka džema od malina
Victoria tijesto:
- 6 jaja
- 300 g oguljenih badema
- 300 g šećera
- 25 g limunovog soka
- 2 bjelanjka
Dekoracija:
- Bilo kakvo voće
- Kandirane trešnje
- Čokoladni ukrasi
Priprema:
1
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
2
Za Moscovisch tijesto odvojite žutanjke od bjelanjaka i miješajte žutanjke u loncu za kuhanje, uz dodatak polovice šećera, dok smjesa ne postane prozračna (mjehuričasta).
3
Tucite bjelanjke, uz dodatak druge polovice šećera, u zdjeli čija površina nije masna dok se ne dignu na površinu. Pomiješajte bjelanjke sa smjesom od žutanjaka. Namastite okrugli pleh (sa stranicama koje se mogu skinuti) i pospite ga brašnom.
4
Prebacite tijesto u pleh i pecite otprilike 35 minuta do zlatne boje. Kada je pečeno, tijesto prebacite na tanjur (ili stalak za tortu), pustite da se ohladi i izrežite na tri dijela (vodoravno).
5
Zagrijte pećnicu na 170 stepeni.
6
Smiksajte sve sastojke za Victoria tijesto i prebacite ih u obloženi pleh. Pecite otprilike 12 minuta do zlatno smeđe boje.
7
Bademe smiksajte u prah.
8
Na polovicu torte namažite sloj džema od malina.
9
Istucite vrhnje, zajedno sa šećerom, dok se ne stvrdne. Šlagom premažite dio kolača i ponovite te slažite dijelove jedan na drugi.
10
Vrh i strane kolača premažite šlagom.
11
Pritisnite Victoria tijesto na stranice kolača, a zatim dodatno ukrasite kolač po želji.
Preuzeto sa: gastro.hr Autor: Rudolph van Veen
Nema komentara:
Objavi komentar