Sastojci:
Umak od malina:
- 200 g malina
- 100 g šećera
Semifreddo:
- 4 žumanjka
- 1 cijelo jaje
- 100 g šećera
- 1 mahuna vanilije (možete zamijeniti vanilinim šećerom)
- 400 ml slatkog vrhnja
Priprema:
1
Izmiješajte maline i šećer pa ih zagrijavajte dok ne puste sok. Kuhajte na laganoj vatri da se sok malo zgusne. Ostavite sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.
2
U vatrostalnoj zdjeli pomiješajte žumanjke, jaje i šećer. Mahunu vanilije prepolovite i ostružite sjemenke pa i njih dodajte jajima.
3
Sve kuhajte nad parom neprestano miješajući dok ne dobijete gustu kremu. Ovo će potrajati dok vas ruke dobro ne zabole.
4
Kad se krema zgusne maknite je s vatre i ostavite sastane.
5
Slatko vrhnje istucite u čvrst šlag pa ga nježno umiješajte u kremu od jaja.
6
Kalup za kruh obložite prozirnom folijom pa u njega ulijte pripremljenu kremu.
7
Na kraju umiješajte i umak od malina.8
Hladite nekoliko sati u zamrzivaču. Kad se desert smrzne, izvadite ga iz zamrzivača, pažljivo odvojite prozirnu foliju, narežite ga na šnite i poslužite.
Preuzeto sa: jutarnji.hr Autor: andrea
Nema komentara:
Objavi komentar