Kategorije

srijeda, 9. srpnja 2014.

Semifreddo od vanilije s umakom od malina






Sastojci:


Umak od malina:

  • 200 g malina
  • 100 g šećera 

Semifreddo:

  • 4 žumanjka
  • 1 cijelo jaje
  • 100 g šećera
  • 1 mahuna vanilije (možete zamijeniti vanilinim šećerom)
  • 400 ml slatkog vrhnja



Priprema:




1
Izmiješajte maline i šećer pa ih zagrijavajte dok ne puste sok. Kuhajte na laganoj vatri da se sok malo zgusne. Ostavite sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.


2
U vatrostalnoj zdjeli pomiješajte žumanjke, jaje i šećer. Mahunu vanilije prepolovite i ostružite sjemenke pa i njih dodajte jajima.

3
Sve kuhajte nad parom neprestano miješajući dok ne dobijete gustu kremu. Ovo će potrajati dok vas ruke dobro ne zabole.

4
Kad se krema zgusne maknite je s vatre i ostavite sastane.

5
Slatko vrhnje istucite u čvrst šlag pa ga nježno umiješajte u kremu od jaja.

6
Kalup za kruh obložite prozirnom folijom pa u njega ulijte pripremljenu kremu.

7
Na kraju umiješajte i umak od malina.
8
Hladite nekoliko sati u zamrzivaču. Kad se desert smrzne, izvadite ga iz zamrzivača, pažljivo odvojite prozirnu foliju, narežite ga na šnite i poslužite.




Preuzeto sa: jutarnji.hr                                                         Autor: andrea

Nema komentara:

Objavi komentar