Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Poslastica | 60min | 4 | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
- 3 žlice očišćenih grožđica (bez koštica)
- 3 žlice ruma
- 2 žlice mekanog tamnosmeđeg šećera ili melase
- sok i naribana korica 1 malog limuna
- 4 tanko narezane banane
- 1 mahuna vanilije, uzdužno narezana na četvrtine
Priprema:
1
Stavite grožđice, rum, šećer, limunov sok i koricu u zdjelu. Umiješajte banane. Poklopite i pustite da se mariniraju 30 minuta.
2
Zagrijte pećnicu na 220°C/425°f/plin 7. Razdijelite smjesu od banana na 4 komada folije promjera 20 cm stavljajući krpice na sredinu. Lagano savijte foliju, ali je nemojte zatvoriti na vrhu. Svakom komadu dodajte četvrtinu mahune vanilije i malo tekućine od mariniranja.
3
Oprezno zatvorite i pecite 20 minuta dok banane ne smekšaju. Poslužite ih u foliji.
Preuzeto sa: gastro.hr Autor: Gastro.hr
Nema komentara:
Objavi komentar