Kategorije

utorak, 8. srpnja 2014.

Pečene banane sa vanilijom




Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Poslastica 60min 4 1 2 3 4 5





Sastojci:


  • 3 žlice očišćenih grožđica (bez koštica)
  • 3 žlice ruma
  • 2 žlice mekanog tamnosmeđeg šećera ili melase
  • sok i naribana korica 1 malog limuna
  • 4 tanko narezane banane
  • 1 mahuna vanilije, uzdužno narezana na četvrtine




    Priprema:




    1
    Stavite grožđice, rum, šećer, limunov sok i koricu u zdjelu. Umiješajte banane. Poklopite i pustite da se mariniraju 30 minuta.


    2
    Zagrijte pećnicu na 220°C/425°f/plin 7. Razdijelite smjesu od banana na 4 komada folije promjera 20 cm stavljajući krpice na sredinu. Lagano savijte foliju, ali je nemojte zatvoriti na vrhu. Svakom komadu dodajte četvrtinu mahune vanilije i malo tekućine od mariniranja.

    3
    Oprezno zatvorite i pecite 20 minuta dok banane ne smekšaju. Poslužite ih u foliji.






    Preuzeto sa: gastro.hr                                                         Autor: Gastro.hr

    Nema komentara:

    Objavi komentar