Kategorije

četvrtak, 17. srpnja 2014.

Šareni rolat sa kremom





Sastojci:


Biskvit:

  •  4 jaja
  •  175g secera
  •  1 vanilin secer
  •  100g brasna
  •  50g gustina

Premazivanje:

  •  malo dzema od jagoda ili bilo koji drugi
  •  malo sjeckanih pistache

Krema:

  •  8 listica zelatine
  •  500g quark sira
  •  250ml slatkog vrhnja
  •  1 limun



Priprema:




1
Biskvit:
Miksati bjelanjke sa malo soli i 4 žlice hladne vode i dodavati 125g šećera. Onda dodavati jedan po jedan žumanjak. Dodati brašno sa gustinom i pecivom. Odvojiti malo tijesta i "šarati" bilo kakav motiv po želji na pekpapir, a u ostalo tijesto dodati malo kakaa i preliti pažljivo preko šare. Tako možete u tijesto bilo kakvu boju dodati, ovdje je korišten samo kakao..
Peći na 200C, oko 10min. (pleh: 35X40)


2
Skinuti pekpapir sa pečenog biskvita i tako vrućeg premazati sa džemom pomješanim sa sjeckanim pistache i pustiti da se hladi.

3
Pomješati ostali šećer sa sokom od limuna u sir. Dodati otopljeni želatin (umjesati prvo 3 žlice smjese u želatin, pa onda dodati ostatak), umješati ulupani šlag i staviti u hladnjak na jedno 15min.

4
Premazati biskvit i pažljivo urolati, a zatim  pustiti da se dobro hladi!!!





Preuzeto sa: coolinarika.com                                                         Autor: Marina1982

Nema komentara:

Objavi komentar