Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 175g secera
- 1 vanilin secer
- 100g brasna
- 50g gustina
Premazivanje:
- malo dzema od jagoda ili bilo koji drugi
- malo sjeckanih pistache
Krema:
- 8 listica zelatine
- 500g quark sira
- 250ml slatkog vrhnja
- 1 limun
Priprema:
1
Biskvit:
Miksati bjelanjke sa malo soli i 4 žlice hladne vode i dodavati 125g šećera. Onda dodavati jedan po jedan žumanjak. Dodati brašno sa gustinom i pecivom. Odvojiti malo tijesta i "šarati" bilo kakav motiv po želji na pekpapir, a u ostalo tijesto dodati malo kakaa i preliti pažljivo preko šare. Tako možete u tijesto bilo kakvu boju dodati, ovdje je korišten samo kakao..
Peći na 200C, oko 10min. (pleh: 35X40)
Miksati bjelanjke sa malo soli i 4 žlice hladne vode i dodavati 125g šećera. Onda dodavati jedan po jedan žumanjak. Dodati brašno sa gustinom i pecivom. Odvojiti malo tijesta i "šarati" bilo kakav motiv po želji na pekpapir, a u ostalo tijesto dodati malo kakaa i preliti pažljivo preko šare. Tako možete u tijesto bilo kakvu boju dodati, ovdje je korišten samo kakao..
Peći na 200C, oko 10min. (pleh: 35X40)
2
Skinuti pekpapir sa pečenog biskvita i tako vrućeg premazati sa džemom pomješanim sa sjeckanim pistache i pustiti da se hladi.
3
Pomješati ostali šećer sa sokom od limuna u sir. Dodati otopljeni želatin (umjesati prvo 3 žlice smjese u želatin, pa onda dodati ostatak), umješati ulupani šlag i staviti u hladnjak na jedno 15min.
4
Premazati biskvit i pažljivo urolati, a zatim pustiti da se dobro hladi!!!
Preuzeto sa: coolinarika.com Autor: Marina1982
Nema komentara:
Objavi komentar