Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Torta | 20min | 24 | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
- 1 kg kesten pirea
- 400 g šećera u prahu
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g margarina
- 300 g mljevenih oraha
Glazura:
- 100 g crne čokolade
- 70 g margarina
Priprema:
1
Pjenasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodati kesten pire.
2
Umutiti biljnu pavlaku u čvrst šlag, dodati mljevene orahe, smjesu od kestena i lagano promiješati. U okrugli kalup sipati masu i ostaviti u frižider da se stegne.
3
Napraviti preliv od čokolade i margarina, preliti tortu, a po želji može se dekorisati i sjeckanim ratlukom.
Preuzeto sa: kuhinjica.rs Autor:Kuhinjica
Nema komentara:
Objavi komentar