Kategorije

četvrtak, 17. srpnja 2014.

Kesten torta




Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Torta 20min 24 1 2 3 4 5





Sastojci:



  • 1 kg kesten pirea
  • 400 g šećera u prahu
  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g margarina
  • 300 g mljevenih oraha



     

Glazura:

  • 100 g crne čokolade
  • 70 g margarina



Priprema:




1
Pjenasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodati kesten pire.


2
Umutiti biljnu pavlaku u čvrst šlag, dodati mljevene orahe, smjesu od kestena i lagano promiješati. U okrugli kalup sipati masu i ostaviti u frižider da se stegne.

3
Napraviti preliv od čokolade i margarina, preliti tortu, a po želji može se dekorisati i sjeckanim ratlukom.







Preuzeto sa: kuhinjica.rs                                                         Autor:Kuhinjica

Nema komentara:

Objavi komentar