Kategorije

nedjelja, 6. srpnja 2014.

Narandžina brda






Sastojci:


Biskvit:

  • 4 bjelanjka
  • 150 grama šećera
  • 200 grama oraha
  • 2 kašike hljebnih mrvica
  • ½ kašike oštrog brašna
  • korica od jednog limuna

Žuti fil:

  • 4 žumanjka
  • 150 grama šećera
  • sok od jedne narandže
  • korica od jedne narandže
  • 1 kašika oštrog brašna
  • 150 grama maslaca

Bijeli fil:

  • 2 dl vrhnja za šlag
  • 1 narandža



Priprema:




1
Umutite bjelanjke dodajte šećer i umutite čvrst snijeg.
Orahe pomiješajte sa hljebnim mrvicama i brašnom i polako dodajite u bjelanjke.
Dodajte i ribanu koricu od limuna.
Kalup za torte br.26 obložite pek papirom i u njega stavite smjesu za tijesto te pecite oko 25 minuta na 180°C.
Biskvit ostavite u kalupu da se ohladi..


2
Žuta krema:
Umutite jaja sa šećerom,dodajte sok i ribanu koricu od narandže ,brašno i to lagano ukuhajte u teflon tavi.Ostavite kremu da se potpuno ohladi i sastavite sa umućenim maslacem.
Kremu nanesite na biskvit.

3
Bijela krema:
Umutite vrhnje za šlag i nanesite na žutu kremu.Kad servirate kolač ukrasite ga narandžama.
Moja jedna mala preporuka što ču ja sljedeći puta uraditi jer mi nekako u kolaču malo fali i čokolade mislim da bi bio savršen…Na žutu kremu ili na biskvit napraviti glazuru od 100 grama čokolade otopljene sa 30 grama maslaca i 2 kašike ulja.






Preuzeto sa: cool                                                         Autor:/

Nema komentara:

Objavi komentar