Kategorije

petak, 11. srpnja 2014.

Jaja od čokolade u gnijezdu




Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Poslastica 80min 4 1 2 3 4 5





Sastojci:



  • 375 ml slatkog vrhnja
  • 2 žličice likera od lješnjaka
  • ¼ žličice cimeta 
  • 250 g tamne čokolade 
  • 5 žumanjaka 
  • 50 g šećera
  • 50 g bijelih čokoladnih mrvica 

Za beze košarice :

  • 1 bjelanjak
  • 50 g šećera

Priprema:




1
Zagrijte pećnicu na 150⁰C te u manju posudu stavite vrhnje, liker i cimet. Posudu stavite na laganu vatru da kratko zakipi. Maknite s vatre, dodajte usitnjenu čokoladu i miješajte dok smjesa ne postane glatka.


2
Žumanjke i šećer istucite pjenasto s ručnim mikserom. Postupno ulijevajte toplu čokoladnu kremu u žumanjke te miješajte kuhačom. Kremu izlijte u vatrostalnu četvrtastu posudu.

3
U lim ulijte vruću vodu do polovice visine posude s kremom. Prekrijte alu folijom, pecite 30-35 min da se krema stisne.




4
Nakon toga kremu hladite 1 sat na sobnoj temperaturi pa 24 sata u hladnjaku.

5
Za beze košarice istucite bjelanjak sa šećerom u čvrsti snijeg. Slastičarskom vrećicom oblikujte košarice te ih sušite na 100⁰C oko 7 minuta.

6
Od kreme oblikujte loptice veličine prepeličjeg jaja, uvaljajte u mrvice bijele čokolade i postavite na beze košaricu i servirajte na kašici od voća ili karamele. Dekorirajte po svom nahođenju i ovisno o godišnjem dobu.



Preuzeto sa: gastro.hr                             Autor: Gostimir Dragić/ Restoran Gastro Globus

Nema komentara:

Objavi komentar