Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Poslastica | 80min | 4 | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
- 375 ml slatkog vrhnja
- 2 žličice likera od lješnjaka
- ¼ žličice cimeta
- 250 g tamne čokolade
- 5 žumanjaka
- 50 g šećera
- 50 g bijelih čokoladnih mrvica
Za beze košarice :
- 1 bjelanjak
- 50 g šećera
Priprema:
1
Zagrijte pećnicu na 150⁰C te u manju posudu stavite vrhnje, liker i cimet. Posudu stavite na laganu vatru da kratko zakipi. Maknite s vatre, dodajte usitnjenu čokoladu i miješajte dok smjesa ne postane glatka.
2
Žumanjke i šećer istucite pjenasto s ručnim mikserom. Postupno ulijevajte toplu čokoladnu kremu u žumanjke te miješajte kuhačom. Kremu izlijte u vatrostalnu četvrtastu posudu.
3
U lim ulijte vruću vodu do polovice visine posude s kremom. Prekrijte alu folijom, pecite 30-35 min da se krema stisne.
4
Nakon toga kremu hladite 1 sat na sobnoj temperaturi pa 24 sata u hladnjaku.
5
Za beze košarice istucite bjelanjak sa šećerom u čvrsti snijeg. Slastičarskom vrećicom oblikujte košarice te ih sušite na 100⁰C oko 7 minuta.
6
Od kreme oblikujte loptice veličine prepeličjeg jaja, uvaljajte u mrvice bijele čokolade i postavite na beze košaricu i servirajte na kašici od voća ili karamele. Dekorirajte po svom nahođenju i ovisno o godišnjem dobu.
Preuzeto sa: gastro.hr Autor: Gostimir Dragić/ Restoran Gastro Globus
Nema komentara:
Objavi komentar