Kategorije

četvrtak, 10. srpnja 2014.

Frape od krastavca i avokada



Krastavac ima najmanju energetsku vrednost od svih povrtarskih kultura (100 g ovog povrća ima samo 14 kcal) što je uslovljeno malim sadržajem belančevina, masti i ugljenih hidrata, a velikim sadržajem vode. Biološka vrednost ovog povrća je, međutim, u njegovom bogatom mineralnom sastavu, posebno kalijuma i magnezijuma.




Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Napitak 15min 4 1 2 3 4 5





Sastojci:



  • 1 krastavac
  • 1 avokado
  •  sok od limuna
  •  5 kocki leda
  •  peršunov list
  •  so

     


Priprema:




1
Avokado oljuštiti, izvaditi košticu i iseći na manje komade.


2
Krastavac oljuštiti i iseckati.

3
Staviti u blender avokado i krastavac, a zatim izmiksati. Dodati sok od limuna, peršunov list, so i kockice leda. Miksirati dok se led ne usitni, sipati u čašu i ukrasiti.






Info:
Avokado sadrži znatnu količinu masnoća, ali dominiraju mononezasićene masne kiseline, koje imaju zaštitni efekt na kardiovaskularni sistem. Uz to, avokado sadrži vitamine E, C, B2 i B6, folnu kiselinu i biljna vlakna. U obrocima poput ovog, koji ima izuzetno visok udeo masnoća, povremeno mogu uživati isključivo zdrave, fizički aktivne osobe.




Preuzeto sa: kuhinjica.rs                                                         Autor: /

Nema komentara:

Objavi komentar