Kategorije

ponedjeljak, 14. travnja 2014.

Dan i noć





Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Dezert /min / 1 2 3 4 5




Sastojci:


  • Biskvit

  • 6 jaja
  • 30 dkg margarina
  • 40 dkg šećera
  • 1,5 dcl mlijeka
  • 50 dkg oštrog brašna
  • 10 dkg kakaa
  • Krema 

  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 14 dkg šećera
  • 20 dkg margarina
  • 10 dkg oraha
  • 3 dcl mlijeka
  • Ostalo

  • mlijeko za prskanje biskvita
  • 5 dkg bijele čokolade

Priprema:


Priprema biskvita:

1
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.

2
Izradite bjelanjke u čvrsti snijeg, te dodajte pola šećera, sjedinite.
3
Margarin izmiksajte sa ostatkom šećera, dok ne postane pjenast.

4
Zatim uz stalno miksanje dodajte žumanjke.

5
Nakon dvije minute miksanja dodajte mlijeko, pa još miksajte koji minut.

6
Dodajte bjelanjke u smjesu i uz lagano miješanje dodajte brašno.

7
Miješajte dok ne nestanu sve grudvice.

8
Podijelite kremu na dva jednaka dijela.

9
U jedan dio dodajte kakao.

10
U tepsiju (moja je promjera 25 X 35 cm) na koju ste postavili masni papir, salijte prvo bijeli biskvit.

11
Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.

12
Isto ponovite i sa tamnim biskvitom.

13
Biskviti kada su pečeni, ostavite ih da se ohlade.

Priprema kreme:

14
U lonac dodajte čokoladu, šećer, margarin, mlijeko i stavite na laganu vatru da prokuha.

15
Na kraju dodajte orahe, te sve sjedinite.

16
Još vrućom kremom prelijte bisvite.

Slaganje:

17
Bijeli biskvit – poprskajte mlijekom – krema

18
Tamni biskvit – poprskajte mlijekom – krema

19
Ostavite da se ohladi.

20
Kolač prošarajte sa bijelom čokoladom, koju ste prethodno istopili na pari i ulili u fišek od masnog papira da bi mogli pravilnije šarati.

21
SAVJET: Moja preporuka bi bila da kolač slažete u tepsiji u kojoj ste ga pekli, jer se prekrivanjem biskvita krema razljeva. Govorim to iz iskustva, jer je meni to promaklo, tako da sam kupila kremu okolo.



Preuzeto sa: Kolaci.biz                                                            Autor: Nataša

Nema komentara:

Objavi komentar