Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Dezert | /min | / | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
Biskvit
- 6 jaja
- 30 dkg margarina
- 40 dkg šećera
- 1,5 dcl mlijeka
- 50 dkg oštrog brašna
- 10 dkg kakaa
Krema
- 20 dkg čokolade za kuhanje
- 14 dkg šećera
- 20 dkg margarina
- 10 dkg oraha
- 3 dcl mlijeka
Ostalo
- mlijeko za prskanje biskvita
- 5 dkg bijele čokolade
Priprema:
Priprema biskvita:
1
Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2
Izradite bjelanjke u čvrsti snijeg, te dodajte pola šećera, sjedinite.
3
Margarin izmiksajte sa ostatkom šećera, dok ne postane pjenast.
4
Zatim uz stalno miksanje dodajte žumanjke.
5
Nakon dvije minute miksanja dodajte mlijeko, pa još miksajte koji minut.
6
Dodajte bjelanjke u smjesu i uz lagano miješanje dodajte brašno.
7
Miješajte dok ne nestanu sve grudvice.
8
Podijelite kremu na dva jednaka dijela.
9
U jedan dio dodajte kakao.
10
U tepsiju (moja je promjera 25 X 35 cm) na koju ste postavili masni papir, salijte prvo bijeli biskvit.
11
Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.
12
Isto ponovite i sa tamnim biskvitom.
13
Biskviti kada su pečeni, ostavite ih da se ohlade.
Priprema kreme:
14
U lonac dodajte čokoladu, šećer, margarin, mlijeko i stavite na laganu vatru da prokuha.
15
Na kraju dodajte orahe, te sve sjedinite.
16
Još vrućom kremom prelijte bisvite.
Slaganje:
17
Bijeli biskvit – poprskajte mlijekom – krema
18
Tamni biskvit – poprskajte mlijekom – krema
19
Ostavite da se ohladi.
20
Kolač prošarajte sa bijelom čokoladom, koju ste prethodno istopili na pari i ulili u fišek od masnog papira da bi mogli pravilnije šarati.
21
SAVJET: Moja preporuka bi bila da kolač slažete u tepsiji u kojoj ste ga pekli, jer se prekrivanjem biskvita krema razljeva. Govorim to iz iskustva, jer je meni to promaklo, tako da sam kupila kremu okolo.
Preuzeto sa: Kolaci.biz Autor: Nataša
Nema komentara:
Objavi komentar