Kategorije

ponedjeljak, 14. travnja 2014.

Dalmatiner





Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Dezert /min / 1 2 3 4 5




Sastojci:


  • Bijeli biskvit:

  • 6 belanjaka
  • 6 kasika šećera
  • 6 kasika brašna
  • 1 kasika ulja
  • pola praška za pecivo
  • Tamni biskvit: 

  • 6 žumanjaka
  • 6 kasika šećera
  • 6 kasika brašna
  • 2 kasike kakaa
  • 5 kasika mleka
  • 1 kasika ulja
  • pola praška za pecivo
  • Preljev:

  • 0,3 l. mlijeka
  • 3 kasike šećera
  • Krema:

  • 1 l. mlijeka
  • 3 pudinga od čokolade
  • 10 kasika šećera
  • 200 gr. margarina

Priprema:


1
Umutiti u posebnim zdjelama oba biskvita, kasikom na pouljen i pobrašnjen lim stavljati naizmjenično kasiku tamnog, kasiku svjetlog biskvita jedno do drugog, dobice se kora kao sahovska tabla. Ipeci koru na 180 C i ohladiti.(Dimenzije tepsije 30x30)

2
Prokuvati preljev i vruć preliti po hladnom biskvitu.
3
Skuvati kremu bez margarina, pa u hladno dodati umucen margarin.
Na biskvit namazati kremu, ukrasiti sa 0,5 l umucene slatke pavlake ili 3 vrecice slaga i topljenom cokoladom pravite tufnice vece i manje….




Preuzeto sa: "Tortei kolači Ivanka"                                                            Autor: /

Nema komentara:

Objavi komentar