Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Dezert | /min | / | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
Bijeli biskvit:
- 6 belanjaka
- 6 kasika šećera
- 6 kasika brašna
- 1 kasika ulja
- pola praška za pecivo
Tamni biskvit:
- 6 žumanjaka
- 6 kasika šećera
- 6 kasika brašna
- 2 kasike kakaa
- 5 kasika mleka
- 1 kasika ulja
- pola praška za pecivo
Preljev:
- 0,3 l. mlijeka
- 3 kasike šećera
Krema:
- 1 l. mlijeka
- 3 pudinga od čokolade
- 10 kasika šećera
- 200 gr. margarina
Priprema:
1
Umutiti u posebnim zdjelama oba biskvita, kasikom na pouljen i pobrašnjen lim stavljati naizmjenično kasiku tamnog, kasiku svjetlog biskvita jedno do drugog, dobice se kora kao sahovska tabla. Ipeci koru na 180 C i ohladiti.(Dimenzije tepsije 30x30)
2
Prokuvati preljev i vruć preliti po hladnom biskvitu.
3
Skuvati kremu bez margarina, pa u hladno dodati umucen margarin.
Na biskvit namazati kremu, ukrasiti sa 0,5 l umucene slatke pavlake ili 3 vrecice slaga i topljenom cokoladom pravite tufnice vece i manje….
Na biskvit namazati kremu, ukrasiti sa 0,5 l umucene slatke pavlake ili 3 vrecice slaga i topljenom cokoladom pravite tufnice vece i manje….
Preuzeto sa: "Tortei kolači Ivanka" Autor: /
Nema komentara:
Objavi komentar