Vrsta jela | Vrijeme spremanja | Broj porcija | Tezina spremanja |
---|---|---|---|
Dezert | /min | / | 1 2 3 4 5 |
Sastojci:
Kora
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 1 kašika vode
- 6 kašika brašna
- 2 kašike kakaa
- 1 prašak za pecivo
Krem
- 300ml slatke pavlake
- 270g čokolade za kuhanje
Sirup
- 200ml vode
- 5 kašika šećer
- 1/2 kašike ekstrakta ruma
Preliv
- 300g šećera
- 150ml vode
- 2 kašike meda
- 2 kašike kakaa
Priprema:
1
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati vodu, nastaviti mućenje pa dodati žumanca pa ulje. Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom
2
Zagrejati rerni na 180 pa ispeći biskvit u tepsiji srednje veličine
3
Ohladjen biskvit preseći horizontalno da se dobiju dve kore.
4
Na vatru staviti slatku pavlaku sa čokoladom da se otapa, kad se otopi malo prokuvati pa ostaviti da se ohladi.
5
Ovim kremom namazati izmedju dve kore koje smo isprskali sa sirupom. Prokuvali smo malo vodu i šećer, pa dodali rum.
6
Gornji preliv se pravi tako što se 10-12 minuta špinuje šećer i voda. Ostavi da se ohladi u činiju pa se miksira uz postepno dodavanje meda. treba da pobeli i zgusne se. Zatim se doda kakao, pa se kolač stavi na tacnu i iseče u kicke pa se svaki prelije sa ovim prelivom. Odgore išaramo sa belom čokoladom i šlag kremom od čokolade.
7
Ako ne želite da pravite ovaj preliv jednostavno sve prelijte glazurom od čokolade.
Preuzeto sa: brzikolaci.com Autor: Aleksandra
Nema komentara:
Objavi komentar