Kategorije

petak, 11. travnja 2014.

Čokoladne kocke





Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Dezert /min / 1 2 3 4 5




Sastojci:


  •  Kora

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika vode
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • Krem

  •   300ml slatke pavlake
  •   270g čokolade za kuhanje
  • Sirup

  • 200ml vode
  • 5 kašika šećer
  • 1/2 kašike ekstrakta ruma 
  • Preliv

  • 300g šećera
  • 150ml vode
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike kakaa 

Priprema:


1
Ulupati belanca sa šećerom pa dodati vodu, nastaviti mućenje pa dodati žumanca pa ulje. Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom

2
Zagrejati rerni na 180 pa ispeći biskvit u tepsiji srednje veličine
3
Ohladjen biskvit preseći horizontalno da se dobiju dve kore.

4
Na vatru staviti slatku pavlaku sa čokoladom da se otapa, kad se otopi malo prokuvati pa ostaviti da se ohladi.

5
Ovim kremom namazati izmedju dve kore koje smo isprskali sa sirupom. Prokuvali smo malo vodu i šećer, pa dodali rum.

6
Gornji preliv se pravi tako što se 10-12 minuta špinuje šećer i voda. Ostavi da se ohladi u činiju pa se miksira uz postepno dodavanje meda. treba da pobeli i zgusne se. Zatim se doda kakao, pa se kolač stavi na tacnu i iseče u kicke pa se svaki prelije sa ovim prelivom. Odgore išaramo sa belom čokoladom i šlag kremom od čokolade.

7
Ako ne želite da pravite ovaj preliv jednostavno sve prelijte glazurom od čokolade.


Preuzeto sa: brzikolaci.com                                                            Autor: Aleksandra

Nema komentara:

Objavi komentar