Kategorije

utorak, 8. srpnja 2014.

Pijesak




Vrsta jela Vrijeme spremanja Broj porcija Tezina spremanja
Poslastica 90min 30 1 2 3 4 5





Sastojci:


Karamel Ganache:

  • 200 g mliječne čokolade
  • 200 g tamne čokolade (70% kakaa) 
  • 540 g vrhnja
  • 134 g maslaca sobne temperature
  • 3,5 g soli
  • 284 g šećera
     


"Petit Beurre" :

  • 250 g maslaca sobne temperature
  • 125 g šećera 
  • 290 g brašna 
  • 41 g gustina
  • 5 g soli
     

Žele od naranče:

  • 200 g soka od naranača
  • 4 g želatine u listićima
  • 1 g agar agara
  • 10 g šećera 



Priprema:




1
Karamel Ganache:
 zakuhajte vrhnje.


2
Karamelizirajte šećer tako da dobro zagrijete malo veći lonac i postepeno usipate šećer.

3
Kada se karamelizirani šećer počne pjeniti ugasite vatru i polako miješajući pjenjačom ulijevajte vrhnje.

4
Kuhajte karamel do 110 C te na ledu ohladite do 70 C.

5
Prelijte preko čokolade i izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte maslac i sol i sve zajedno još jednom izmiksajte.

6
Ulijte u plitki četvrtasti kalup kojeg ste prethodno obložili prozirnom folijom.
7
Ostavite par sati u frižideru da se stisne.

8
Petit Beurre":
Miksajte maslac sa šećerom dok ne postane svijetlo i pjenasto.

9
Dodajte sol, brašno i gustin i samo lagano umiješajte dok se sve ne poveže.

10
Formirajte u blokove i stavite u frižider na par sati, dok ostatak možete zamrznuti za kasnije.

11
Nakon što se tijesto stislo u frižideru, razmrvite ga i stavite peći na 180 C oko 15 min.

12
Želatin od naranče:
namočite želatin u hladnoj vodi.

13
Stavite u lončić sok, dodajte agar pomješan sa šećerom i pustite da zakuha.

14
Kuhajte 1 minutu i dodajte želatin.

15
Ulijte u što plići kalup kako bi ste dobili tanak sloj žela.

16
Za serviranje istucite 2 dcl vrhnja za šlag sa 20 g šećera.

17
Povucite liniju na tanjuru i položite komad ganachea.

18
Pospite kakaom, "petit beurre" keksom, rozim paprom, hrskavim čokoladnim kuglicama te položite komadić želea.




Preuzeto sa: gastro.hr                                                         Autor: Tea Mamut

Nema komentara:

Objavi komentar